Dreptul de a fi vulnerabil

“Ce nu te omoară, te face mai puternic” nu este altceva decât o descriere simplă a faptului că o situație negativă poate fi începutul unei dezvoltări ulterioare.

Nu este doar un simplu început, este germenele unei transformări, este oul din alchimie care este dătător de viață, este energia vitală care ne pune în mișcare, este Luceafărul poeților și Steaua Nordului a marinarilor…..

De fapt, oamenii sunt limitați din anumite puncte de vedere, dar asta nu împiedică să încercăm să atingem noi culmi, fie că vorbim de valori materiale sau spirituale, iar aceste încercări ne testează necontenit limitele.

La un moment dat, cu toții am trecut prin nefericita experiență de a eșua! Am fost nefericiți și vulnerabili! Am suferit și am plâns, chiar dacă am ascuns acest lucru de ochii lumii!

Nu este om pe lumea asta care să nu fi plâns sau să nu fi fost nefericit! Cu toate astea, sunt puțini acei care recunosc și care reușesc să conștientizeze ce se întâmplă cu adevărat.

Este oare așa de rău să fi vulnerabil?

Cine vede acest lucru, acela este capabil să își învingă demonii. Acela este omul care înțelege ce este umilința față de sine și, de asemenea, poate fi omul care este capabil de schimbare.

Vulnerabilitatea este asociată totodată și cu naturalețea, iar acest lucru este întotdeauna observat de către ceilalți, fapt ce transformă cu adevărat relațiile interumane, întorcându-ne înapoi la ce este natural, la ce este firesc și real. Controlul dispare și face loc bunăvoinței.

Conștientizarea vulnerabilităților personale este o adevărată comoară iar valorificarea lor depinde de fiecare în parte, dar toată lumea va avea de câștigat.

Chiar dacă nu tuturor ne place să ne expunem problemele, cred că fiecare putem găsi o persoană de încredere, care să nu ne judece, față de care să ne descătușăm emoțiile. Vindecarea vine tot din interior dar ea nu va începe până nu ne exprimăm într-un fel sau altul.

Cu toții avem dreptul să fim vulnerabili și să căutăm sprijin!

Nimeni nu este perfect!

Iertarea trebuie să înceapă cu sine pentru ca mai apoi să îi putem ierta și pe ceilalți!

O zi minunată tuturor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.