Sex, FOREVER…

Din citatele pe care le-am găsit, unul, în mod special, merită amintit…

” Everything in the world is about sex except sex. Sex is about power.” Oscar Wilde.

Cât timp alocăm sexului?

Unde își are locul iubirea în ecuația asta?

Ideea a plecat de la câteva discuții purtate cu câțva prieteni. Dilema a apărut datorită lipsei unui răspuns clar la întrebările de mai sus.

Paradoxal, în secolul vitezei, a internetului și a rețelelor de socializare, odată cu ușurința stabilirii unor contacte a venit și instabilitatea relațiilor pentru că procesul de sedimentare a sentimentelor este foarte volatil și ghici ce, asta tocmai datorită ușurinței de stabilire a unor noi contacte.

Din cauză că avem atâtea probleme de rezolvat și atât de puțin timp să le rezolvăm, acestea se acumulează iar la un moment dat nu mai reușești să privești obiectiv lucrurile. Când suntem triști avem tendința să căutăm cauza problemelor în altă parte decât la noi înșine. Nu mai avem răbdare….! Căutăm o soluție rapidă și nu o găsim….! Competitivitatea din ziua de azi nu ne lasă timp pentru reflecție și introspecție….! Ne întrebăm adeseori – De ce eu?

Toți trebuie să parcurgem etapele vieți, fie că vrem fie că nu vrem, pornind de la copilărie, trecând mai apoi la adolescență (aici își au izvorul toate neajunsurile și frustrările noastre, care ne vor modela viața de adult fără să ne dăm seama) ajungând neobservați la maturitate.

E, aici la maturitate se sparge buba!

Sexul ne guvernează o mare parte din viață, iar dacă pleci la drum cu probleme nerezolvate, sexul poate deveni o armă letală pentru sine. Ideea pe care vreau să o subliniez este că, deși pornim la drum împinși de o dorință carnală nestăvilită, la un moment dat, ne dorim și o validare a efortului nostru, depus într-o relație, iar această validare eu o numesc iubire. Sexul va rămâne în continuare important dar iubirea își va cere drepturile și se va instala pe locul întâi.

Imaginați-vă că după ce faceți sex de foarte multe ori, vine momentul când îți spui că a fost suficient acest maraton, iar acum este momentul unei plimbări lejere prin parc, iar această plimbare care durează o viață o mai numim și căsnicie.

Căsnicia este un lucru foarte greu de realizat! Este un dans al compromisului care trebuie jucat continuu! Nu există pauză de la a fi responsabil! Statornicia se clădește anevoios și extrem de greu! Sunt multe castele de nisip care se vor destrăma, lăsând locul pentru un nou proiect!

Dar, de ce vrem totuși să ne căsătorim?

Am amintit mai devreme de maratonul sexual – cât credeți că sunteți capabili să alergați acest maraton? Este satisfacția sexuală singura satisfacție de care aveți nevoie în viață?

Moderația, este o noțiune care ne ajută psihicul și fizicul să ia o pauză! Nu se poate alerga la nesfârșit! Momentele de satisfacție sunt felurite iar coloratura lor este atât de variată încât este chiar o crimă să nu te oprești din alergare, ca să observi și celelalte frumuseți care se aștern în fața ochilor!

Ideea sună frumos, dar cum am spus mai devreme, căsnicia este un lucru greu de realizat, iar când este greu căutăm alternative ușoare pentru a obține satisfacții .

De ce nu sex? – este ușor, este satisfăcător, ajută la problemele cardiace, avem nevoie și de popularea planetei…..și exemplele pot continua.

În multe cazuri, chiar și atunci când suntem conștienți de greutățile vieții și suntem dispuși să încercăm să le facem față, nu reușim să izbutim în încercarea noastră, tocmai datorită elementelor amintite la începutul articolului – competitivitatea, probleme din adolescență cu familia sau de altă natură, secolul vitezei, rețelele de socializare, izolarea în online…..ș.a.m.d. Sexul, revine din nou în tabloul personal și ne face cu ochiul.

Mai este un aspect pe care nu l-am dezvoltat – când devine sexul elementul puterii?

Aici trebuie să fac referire la moștenirea noastră genetică, la rădăcinile ancestrale care ne leagă de regnul animal și de omul de neanderthal, de nevoia de reproducere. Aceasta este întipărită în ADN-ul nostru și nu putem face abstracție. Este o forță care are o vitalitate continuă, care acționează prin legături magice, modelându-ne psihicul. Se poate spune chiar că suntem sclavii acestor forțe, fără să avem vreo modalitate de influențare.

Secretul constă în CONȘTIENTIZARE!

Puterea este dată de valoarea pe care noi o acordăm lucrurilor sau evenimentelor. Noi putem înclina balanța puterii dacă suntem conștienți de propria persoană, de realitatea care ne înconjoară și de aspirațiile și instrumentele pe care le avem la dispoziție.

Din păcate, de multe ori, pornirile primordiale precum nevoia de sex și de exercitare a puterii prin sex sunt mult mai puternice decât capacitatea noastră de analiză și sinteză, introspecție și canalizare a energiilor. Nici măcar nu mai suntem în stare să simțim un sentiment adevărat! Totul are o singură culoare – ROȘU.

Aici mă opresc de la cadrul general al discuției pentru că, soluțiile nu pot fi decât individuale. Fiecare trebuie să gândeacsă pentru sine. Sfaturile generale, nu își au locul!

Satisfacțiile mari vin prin eforturi mari!

O zi minunată tuturor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.