Râsul este cea mai mică distanță dintre doi oameni…

Râsul este cea mai mică distanță dintre doi oameni.”
Victor Borge

“Ceea ce săpunul este pentru trup, este râsul pentru suflet.”
Proverb idiș

 • Cei care își ating buzele atunci când râd își doresc, de cele mai multe ori, să fie în centrul atenției și posedă o impresie foarte personală despre bunele maniere , pe care o aplică nestânjenit în societate.
 • Persoanele care , atunci când râd , își acoperă gura cu mâna sunt adeseori timide și lipsite de încredere în ele însele. În multe situații, se simt încurcate și preferă să se retragă într-un loc ascuns vederii.
 • Oamenii care își dau capul pe spate în momentele când râd par a fi oneste , tolerante și cu o minte deschisă. Uneori acționează într-un mod neașteptat , sub impulsul emoțiilor de moment.
 • Dacă râzi în convulsii , atingând-ți fața sau capul cu o mână , probabil că ești un visător, un împătimit constructor al unor castele de nisip.
 • Cei care dau să se încrunte atunci când râd sunt instabili emoțional sau sentimental. De multe ori pot fi definiți drept capricioși, având tendința de a-și schimba starea de spirit de la o clipă la alta.
 • Persoanele care își ridică capul când se lasă pradă unui râs tăcut ori unui surâs sunt afective , motivate și gata mereu de a se adapta unei conjuncturi sau unui grup de oameni. Adeseori, își țin strâns sub control emoțiile și sentimentele.
 • Oamenii ce obisnuiesc să râdă cu gura larg deschisă nu dețin un control ferm asupra propriei persoane și își pot pierde fără multă zăbavă cumpătul. Au un talent remarcabil de a se adresa unei colectivități însă , de obicei, nu sunt dispuși să îi asculte pe cei din jur.
 • Dacă ai meteahna de a râde cu ochii pe jumătate închiși , se pare că ai o personalitate echilibrată și posezi o încredere deplină în capacitățile sau abilitățile tale. Nu este deloc exclus să ai un mare potențial mental.
 • În cazul în care nu reușești să îți descoperi în mod cert felul în care râzi , ești aproape sigur un individualist , acționezi mai degrabă potrivit opiniilor tale și nu nu prea ții cont de părerile celorlalți.
 • Cei la care vocala “a” predomină în felul de a râde sunt , îndeobște, oameni loiali unei cauze ori persoane și sunt foarte activi. Ei râd din toată inima și își exprimă astfel o veselie sincera.
  Dacă sunetul literei “e” este precumpănitor în râsul cuiva , acest lucru mărturisește despre o fire flegmatică și melancolică, despre o persoană căreia îi lipsește încrederea în propriile ei forțe , nu se încrede în cei din preajmă și menține mereu o distanță față de ceilalți.
  Preponderența sunetului “e” în modul de a râde sugerează o fire naivă , dar o persoană de încredere.
  De obicei, litera “o” este prezentă în râsul oamenilor amiabili și curajoși.

Într-o altă interpretare a personalității în funcție de râs , se pornește de la o clasificare a modalităților generale de a râde :

 • Chicotitul denotă optimism , o viziune proaspătă , tinerească asupra vieții. Este specific persoanelor cu un spirit liber , care se delectează să vadă cum sunt dezgolite formele fără fond și pretențiile fără acoperire ale celor din jur.
 • Râsul zgomotos, în hohote, relevă o personalitate lipsită de inhibiții , dornică mereu de a risca și a profita de oportunitățile ivite în cale. Oamenii ce râd din toată inima sunt plăcuți de cei din preajmă întrucât sunt distractivi și reprezintă o companie plăcută .
 • Râsul ascuțit , pătrunzător este caracteristic unor persoane cărora le place să se lase în voia dorințelor ori plăcerilor lor. Adeseori, ele sunt sufletul petrecerilor și au mereu la îndemână un banc nou și plin de umor. Sunt încrezătoare în ele însele atunci când se confruntă cu o dificultate , îndrăznețe și urmărite de succes.
 • “Nechezatul” sau râsul sacadat , în ritmul respirației unei persoane o caracterizează ca o observatoare fină a ridicolului sau părții amuzante a unei situații , chiar și atunci când alții nu reusesc să realizeze despre ce este vorba. De multe ori , o astfel de persoană este apreciată datorită nonșalanței , lipsei de vanitate și a bunului simț.
 • Forăitul sau râsul pe înfundate poate fi un simptom al timidității , al dorinței de a nu atrage atenția celorlalți. Acest tip de râs este specific oamenilor modești , interiorizați și care au înclinația de a nu se abate de la reguli. Ei pot fi extrem de receptivi față de sentimentele și emoțiile celor din preajmă și sunt , uneori, admirați pentru rafinamentul lor.
 • Râsul obișnuit se manifestă mai ales la persoanele care nu vor să facă notă aparte față de ceilalți , care se străduie să își ducă la îndeplinire în mod ireproșabil îndatoririle , sunt răbdătoare , inimoase și gata mereu să întindă o mână de ajutor prietenilor.

O zi minunata tuturor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.