Arta tatuajului

Tatuajul este o formă de artă apărută cu mii de ani în urmă. Acesta se realiza la început cu ajutorul unor ustensile din os, care aveau aspectul unor dălți zimțate. Tatuajul este practic introducerea de tuș într-un strat superficial al pielii, astfel putându-se crea diferite motive.
Deși la început tatuajele aveau rolul de a marca funcția unui individ într-un trib, acesta a fost preluat de europeni și de alte națiuni, modificându-i funcția într-una artistică.

Poate cel mai faimos om tatuat din istorie este Ötzi, care a murit în Alpii Italieni acum mai bine de 5.000 de ani. Hainele şi uneltele lui oferă informaţii foarte important referitoare la stilul de viaţă al păstorilor din epoca cuprului, însă corpul lui ascunde şi mai multe mistere şi date referitoare la trecutul nostru. Trupul său, păstrat aproape perfect pentru mii de ani, este acoperit de 57 de tatuaje sub formă de linii. 

Cică doi popi, sătui de abstinență și viață fără de păcat , se hotărăsc să-și facă de cap. Merg ei la frizer, își taie bărbile, își taie pletele, se parfumează , dichisesc etc. și pleacă la Mamaia.
Pe plajă , pe sezlong, la malu mării , la un moment dat se apropie de ei o blondă superbă , top less, tanga, tatuaje micuțe , cand ajunge în dreptul lor:

 • Săru-mâna părinte , săru-mâna părinte !
  Mă , se uită ăștia unu la altu bezmetici, cum de și-o dat asta seama? Nu-i nimic, înapoi la hair stylist, își trântesc o coamă în cap, pe jumătate portocalie, pe jumătate verde, cercel în limbă , cercel în ureche, piercing în buric, tatuaje pe mana si piept și alte alea, alea…
  A doua zi pe malu marii, pe sezlong, după un timp apare blonda aceea superbă , top less, tanga, tatuaje, tot tacamu, când ajunge în dreptul lor:
 • Săru-mâna părinte , săru-mâna părinte !
  Iară ăștia se uită bezmetici unu la altu, nu mai înțeleg nimic.
  Se scoală unu de pe sezlong și fuge după blondă , o oprește :
 • Domnișoară , nu vă supărați , cum de v-ați dat seama că suntem preoți ?
 • Păi părinte , cum să nu vă recunosc, doară sunt eu,… măicuța Aglaia!

O zi minunată tuturor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.