EU ȘTIU CINE EȘTI TU, DAR CUM ÎȚI SPUN EU CINE EȘTI…?

Toți avem păreri!

Dar e greu să fi convingător și mai ales, politicos cu cel pe care îl sfătuiești. Asta vine din pricina faptului că, de cele mai multe ori, greșim când facem aprecieri despre cineva, iar la final, ideea este că părerile sunt mai mult despre noi, cei care povățuim, decât despre cei sunt povățuiți.

Asta e ideea de baza, acum hai să o și înțelegem…

Ne place să fim în centrul atenției, drept pentru care, suntem îmboldiți să ne prezentăm părerile ori de câte ori avem ocazia… Chiar dacă nu este relevant pentru ceilalți.

De multe ori ascultarea părții adverse nu reprezintă nimic altceva decât un binemeritat respiro pentru următoarea șarjă de sfaturi…

Cel care se plânge la rândui, nu face nimic altceva decât să atragă atenția la viața searbădă pe care o trăiește, din dorința pură de a fi în centrul atenției.

După multă vreme am reușit să mă educ, să nu mă mai supăr pe toate aspectele ce țin de procesul de sfătuire, că și așa nu contează…

Cu toate astea, încă îmi vine greu să cred că oamenii sunt așa de simpli și de ignoranți, că tot încerc în continuare, poate poate o fi cineva care să zică… “Mulțumesc pentru sfaturi, au fost de ajutor și am reușit să privesc viața și lucrurile cu alți ochi”

Oare chiar văd eu lucrurile așa cum sunt, iar lumea ar trebui să îmi urmeze sfaturile sau cerșesc și eu atenție, ca toți ceilalți, ca să îmi mai colorez și eu puțin viața?

Un evreu „uitase” să-și plătească impozitele, așa că fiscul i-a trimis o citație care îl obligă să se prezinte la o întrevedere pentru a lămuri lucrurile. Omul era destul de îngrijorat. Așa că i-a cerut sfatul
celui mai bun prieten iar acesta i-a spus:
– Nu prea mă pricep, dar cred că cel mai bine ar fi să te îmbraci janic, să te duci nebărbierit cu
hainele rupte. Astfel, li se va face milă de tine și te vor lăsa în pace…

Apoi evreul și-a întrebat avocatul iar acesta i-a spus tocmai invers:
– Te îmbraci ultima fiță, îți iei ceasul de aur, rolls-ul pentru că trebuie să îi impresionezi. Li se va face frică de tine, de bogăția și influența ta și te vor lăsa în pace.
Fiind în continuare nehotărât, evreul se decide să-l viziteze pe rabin. Îi spune povestea lui iar rabinul îi raspunde:

– Fiule, îți voi istorisi una din pildele noastre străvechi, iar asta cred că va arunca puțină lumină asupra problemei tale. Se spune că era odată o fată frumoasă care urma să se mărite. Neștiind ce să poarte în noaptea nunții și-a întrebat mama, iar aceasta i-a recomandat rochia neagră a bunicii, încheiată până în gât, și o eșarfă, astfel încât să i se vadă numai chipul. Prietena ei cea mai bună, pe de altă parte, a sfătuit-o să se îmbrace cât mai sexy, cu lenjerie modernă și incitantă.

Evreul rămase încurcat. Îți multumesc mult rabi, dar… ce legătură are asta cu mine și cu fiscul?
– Fiule, continuă rabinul înțelegător, nu contează cum te îmbraci. Oricum ți-o trag!

O zi minunată tuturor!